• Mikulášsky deň

          •  dnešný deň, 6.12.2023 sa na našej škole uskutočnil Mikulášsky deň. Pre žiakov školy si deviataci pripravili aktivity v podobe maľovania na tvár, hod loptičkami, logické hry, dopisovačky, zdobeni stromčeka a celý deň nám hrala príjemná predvianočná hudba. 

          • Vianočný jarmok

          • Aj tento rok sa uskutoční Vianočný jarmok na našej škole. Pozývame žiakov, rodičov, starých rodičov a priateľov nadýchať sa vianočnou atmosférou, vypočuť si vianočný koncert našich žiakov, ktorý pripravuje Základná umelecká škola Brioso. Máte možnosť si prikúpiť darčeky, vianočné ozdoby, koláčiky a pochutnať si na punči.

          • Koľko lásky na základnej škole v Brodne

          •  

            Na Slovensku sa konal už 6. ročník celoslovenskej výzvy Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok, do ktorej sa prvýkrát zapojili aj žiaci, rodičia a učitelia z našej základnej školy. S láskou sme pripravili viac ako 40 krabíc, ktoré sme naplnili podľa pokynov rôznymi pochutinami a praktickými darčekmi. Žiaci vlastnoručne vyrábali pohľadnice a seniorom venovali vrúcne slová.

             

          • Túlavé divadlo

          • Žiaci 7., 8., 9. ročníka sa vo štvrtok 16.11.2023 zúčastnia divadelného predstavenia s názvom Reparát z povinného čítania. 

          • Halloween

          • Posledný piatok pred jesennými prázdninami zavítali do našej školy čarodejnice, zombíci, kostlivci, druidi a strašidlá. Na postavy zo záhrobia sa premenili nie len deti, ale aj časť pedagogického zboru. Napriek strašidelnej atmosfére sa po chodbách našej školy rozliehal veselý smiech a zábava. Učili sme sa netradične v maskách a každý, kto sa do našej Halloweenskej výzvy zapojil, doslal malú odmenu.

            Tešíme sa opäť o rok. Mgr. Lucia Belanová

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice

          • Ako škola sme sa zapojili do projektu Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok - každá trieda odovzdá 3 krabice pre seniorov - to, čo sa do krabíc bude dávať a ako si plnenie krabíc každá trieda rozdelí, zadeľuje triedny učiteľ vo svojej triede. Bližšie informácie k projektu:https://www.kolkolasky.sk/skoly/ 

            Za spoluprácu Vám vopred ďakujem. 

          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • Dňa 23. október 2023 bol pre našu školu významným dňom. V tomto školskom roku sme sa prvýkrát zapojili do celoslovenského projektu  "Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice k Medzinárodnému dňu školských knižníc. Konal sa už 19. ročník, na tému Školská knižnica vám dáva priestor na to, aby ste boli výnimoční.  Podujatie  na našej škole sa nieslo pod názvom  Kniha je môj kamarát, inšpiruje ma, povzbudí a vedie k novému poznaniu. Veľký zážitok z tohto podujatia si odniesli hlavne žiaci prvého stupňa, ktorí tvorili divácku časť.  Podujatia sa však zúčastnili aj žiaci druhého stupňa. Veľmi peknú prezentáciu o Knihe pripravila  žiačka 9. ročníka Viktória Juríčková, ktorú následne prezentovala  Viktória Kalužová, tiež žiačka 9. ročníka. Svoje vystúpenie prostredníctvom vlastnej knihy si pripravili žiaci štvrtých ročníkov, predviedli spolužiakom históriu školských zážitkov od prvého ročníka až po súčasnosť.  Žiaci piatych a šiestych ročníkov prezentovali svoje komiksy, nechali sa inšpirovať knihami, ktoré prečítali, napr. o historických autách, planétach, prírode, ale aj o futbalových velikánoch. Páčilo sa aj divadielko v podaní piatakov Štefana Tišnovského  a  Mateja Obšívaného. Svojim vystúpením nadchli všetkých prítomných, a to nielen prevedením, ale aj témou - Stvorenie sveta. No a samozrejme sme nemohli pri tejto príležitosti zabudnúť na našich prváčikov, ktorí sa stali členmi čitateľov školskej knižnice. Slávnostne si prevzali aj čitateľské preukazy. No a na celý priebeh podujatia dohliadala 12 členná hodnotiaca komisia. Tvorili ju žiaci 7. - 9. ročníkov. Na záver si všetci vypočuli rozprávku O Snehulienke a siedmich trpaslíkoch. Mali možnosť predviesť svoje herecké umenie a vžiť sa do role postavičiek z tejto rozprávky. A ako to už býva, na úplný záver si žiaci vo svojich triedach mali možnosť nakresliť, napísať, prípadne porozprávať príbeh o tomto výnimočnom podujatí. 

          • Certifikácia Zelenej školy

          • ​​​​​​Základná škola s materskou školou Brodňanská opakovane získala začiatkom októbra 2023 dva certifikáty ZELENEJ ŠKOLY. Žiaci základnej školy riešili tému ENERGIA a žiaci materskej školy sa pasovali s témou ODPAD.

            Nosiť označenie „Zelená škola“ môže vzdelávacie zariadenia len vtedy, ak prejde merateľnou a viditeľnou premenou s dosahom na všetkých žiakov školy, personálu i širšej verejnosti. V našej škole sme plnili aktivity a opatrenia zamerané na šetrenie energetických zdrojov. Podarilo sa nám ušetriť plyn o 20 % a elektrickú energiu o 4% za roky 2021-2023. Žiaci namontovali izolačné fólie za radiátory, ekohliadka kontrolovala správne vetranie v triede, efektívne svietenie, vypínanie počítačov, pripravovali rovesnícke vzdelávanie pre svojich spolužiakov. S pánom školníkom sa vymenilo 75 neónových svietidiel za úspornejšie a mnoho ďalších aktivít.

            Ďalším splneným  cieľom bolo zvyšovať informovanosť školskej komunity, záujem a povedomie detí, rodičov, zamestnancov i širšej verejnosti o využívaní alternatívnych zdrojoch energie a možnostiach šetrenia energie v škole a v domácnostiach.

            Veľké poďakovane patrí úžasným žiakom KOLÉGIA, aktívnym učiteľom, nepedagogickým pracovníkom, spolupracujúcim rodičom a vedeniu školy, ktoré vytvára priaznivú klímu a podmienky.

          • Zeleninovo-ovocný deň

          • V súčasnosti sa častejšie hovorí o dôležitosti konzumácie ovocia a zeleniny u detí a mládeže. Preto sa na našej škole dňa 20.10.2023 konal Zeleninovo-ovocný deň pod vedením žiakov VII. ročníka. Chlapci a dievčatá si pripravili originálne aktivity pre mladších aj starších žiakov, ochutnávku rôznych druhov smoothie, limonád a chutné koláčiky. Všetci zúčastnení si otestovali svoje poznatky o zelenine a ovocí vo vedomostných kvízoch a úspešní riešitelia získali malú odmenu.

            Ďakujeme rodičom, žiakom a p. uč. triednej  za spoluprácu a ochotu pri príprave tohto rovesníckeho dňa.

          • Korčuliarsky kurz

          • V čase 23.10.- 27.10.2023 sa záujemcovia z tried VI.-IX. ročníka zúčastnia korčuliarskeho kurzu na ľadovej ploche v Krásne nad Kysuchou. 

          • Úrad na ochranu osobných údajov SR

          • Milí žiaci,

            dávame do pozornosti, že Úrad na ochranu osobných údajov SR vytvoril osobitnú e-mailovú adresu junior@pdp.gov.sk pre otázky detí týkajúce sa ochrany osobných údajovProstredníctvom vytvorenia tohto osobitného e-mailu vytvoril Úrad na ochranu osobných údajov SR priestor pre deti na účely kontaktovania úradu a zároveň zaručenia prednostného vybavovania týchto žiadostí.

          • Komparo

          • Testovanie vedomostí zo slovenského jazyka a matematiky pre žiakov 8.-9. ročníka a predpríprava na Testovanie 9. 

          • HACKATHON

          • Na konci septembra sa u nás na škole v spolupráci s neziskovou organizáciou Slovak Eco Quality uskutočnilo podujatie - zamerané na environmentálne témy a udržateľnosť prostredia, v ktorom žijeme - HACKATHON.

            So žiakmi ôsmeho ročníka sme diskutovali o problémoch životného prostredia v našom okolí. Čo sa deje okolo nás a nesúhlasím s tým? Čo poškodzuje zdravé životné prostredie a môžem to ovplyvniť? Je moje prostredie udržateľné?
            V skupinách si vybrali jeden konkrétny problém, ktorý považovali za najdôležitejší a dosiahnuteľný, a ku ktorému si spravili online prieskum už aplikovaných riešení a rôznych nápadov ako k problému pristupovať.
            Následne spoločne pracovali na originálnom riešení tohto problému v online alebo offline sfére, tvorili projekciu a rozpočet svojho nápadu.
            Na záver dňa svoje nápady prezentovali pred spolužiakmi z druhého stupňa a porotou zloženou zo zástupcu Slovak Eco Quality, koordinátorky Zelenej školy a zástupcu pedagogického zboru - triednej vyučujúcej.
            Prvé tri miesta boli ocenené darčekovými poukážkami na nákup v sieťach kníhkupectva Martinus a zároveň svojou aktivitou žiaci získali pre Zelenú školu finančné poukazy v hodnote 150 eur od Slovak Eco Quality.

            Počas dňa sme takisto sme taktiež absolvovali tzv. plogging, čistenie nášho spoločného priestoru, v rámci ktorého sme zbierali odpad v rámci areálu školy a v jeho okolí.

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.